süti beállítások módosítása

Adóhírek

Friss hírek, információk és érdekességek a hazai és nemzetközi adózás világából

Egyéni keresés

Hírlevél regisztráció

Szeretnél emailben értesítést kapni egy-egy új cikk megjelenéséről? Nem kell mást tenned, csak beírnod ide az emailcímed. És már készen is állsz a hírlevelek fogadására!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hun-Web Linkek Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás
WYW kereső

Egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóra vonatkozó szabályok 2010-től

2010.02.03. 00:01 | adohirek | Szólj hozzá!

Címkék: bevallás 2010 vagyonadó törvényváltozás

Az igencsak nagy port kavart ingatlanadó eltörlésével egyidejűleg az Alkotmánybíróság hatályban tartotta az egyéb, lakóingatlanon kívüli nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adókötelezettség 2010. január 1-jétől érvényes szabályait (2009. évi LXXVIII. törvény, Nért.). Adófizetési kötelezettség terheli azon adóalanyokat, akiknek tulajdonában vízijármű, légi jármű vagy nagyteljesítményű személygépkocsi van. Fontos megjegyezni, hogy az adófizetési kötelezettség NEM függ attól, hogy a jármű belföldön vagy külföldön került nyilvántartásba vételre. De lássuk csak részletesen, kinek és mekkora adófizetési kötelezettsége keletkezik.

 

Teljes cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://adohirek.blog.hu/api/trackback/id/tr521724312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása