süti beállítások módosítása

Adóhírek

Friss hírek, információk és érdekességek a hazai és nemzetközi adózás világából

Egyéni keresés

Hírlevél regisztráció

Szeretnél emailben értesítést kapni egy-egy új cikk megjelenéséről? Nem kell mást tenned, csak beírnod ide az emailcímed. És már készen is állsz a hírlevelek fogadására!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hun-Web Linkek Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás
WYW kereső

Van-e az adóhatóságnak Panaszkönyve?

2009.10.29. 11:47 | adohirek | Szólj hozzá!

Nem hiszem, hogy létezik az országban vagy a világban olyan ember, aki elégedetten nyilatkozna az adóhatóságról úgy általában. Ha más nem, hát amikor a havi fizetési papírját kézhez kapja, és tettetett „örömmel” konstatálja, hogy hurrá, már megint jókora kis összeget fizettünk az állambácsinak mindenféle jóra és szépre, amivel megteremtik szociális biztonságunkat. Bárcsak igaz lenne! Azonban ez az emberi természetből eredően nem így van.

Az OECD statisztikája szerint Magyarországon a bérek átlagos adóterhe 2007-ben (!!!) mintegy 54% volt, amellyel az OECD tagországok között megszereztük a dicsőséget, hogy az első öt helyezett között legyünk. És ez volt 2007-ben! Azóta hányszor hallottuk, hogy az adótörvények változása révén emelkedtek az adóterhek, pláne, ha a jelenlegi „válságos” hónapokra gondolunk. De természetesen meg kell, hogy értsük, hogy mindez csak azért szükséges, hogy az éppen aktuális - üres zsebű vagy éppen csak még nem eléggé tele tárcájú – kormányzat (mindenféle részrehajlástól mentesen) fenn tudja tartani a szükséges szociális rendszert és állam által biztosított szolgáltatásokat. Ezzel a részével még nem is lenne baj, ha az összeg tényleg erre menne. De mindnyájan tudjuk, hogy ez nem teljesen így van. És a legszomorúbb az egészben, hogy amit fizetünk, az sosem elég.

süti beállítások módosítása