süti beállítások módosítása

Adóhírek

Friss hírek, információk és érdekességek a hazai és nemzetközi adózás világából

Egyéni keresés

Hírlevél regisztráció

Szeretnél emailben értesítést kapni egy-egy új cikk megjelenéséről? Nem kell mást tenned, csak beírnod ide az emailcímed. És már készen is állsz a hírlevelek fogadására!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hun-Web Linkek Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás
WYW kereső

Magánszemélyek külföldről származó jövedelmének adózása III. rész – Nem egyezményes országok, eljárási és bevallási szabályok

2010.02.28. 00:01 | adohirek | Szólj hozzá!

A cikksorozat előző részeiben átvettük, mik is az illetőség szabályai, illetve milyen speciális rendelkezések vonatkoznak az egyes jövedelemtípusokra. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy milyen szabályok vonatkoznak a külföldi jövedelemre, ha a forrásországgal nincs Magyarországnak egyezménye, továbbá átnézzük, milyen eljárási és bevallási szabályok vonatkoznak a magánszemélyre.

 

Teljes cikk

Magánszemélyek külföldről származó jövedelmének adózása II. rész – Jövedelemtípusok előírásai

2010.02.26. 00:01 | adohirek | Szólj hozzá!

A cikksorozat első részében a magánszemély illetőségének meghatározásáról volt szó. A második rész az egyes jövedelemtípusokkal foglalkozik, illetve azzal, hogy mire kell odafigyelni az egyes jövedelmek adózásával kapcsolatban.

 

Teljes cikk

Magánszemélyek külföldről származó jövedelmének adózása I. rész – Az illetőség

2010.02.25. 00:01 | adohirek | Szólj hozzá!

 

Sok fejtörést okoz a magánszemélyek számára a külföldről származó jövedelem adózásának helyes megállapítása. A négyrészes cikk ebben próbál segítséget nyújtani. Az első részben az illetőség meghatározását nézzük át alaposabban.

 

Teljes cikk

Adó- és járulékfizetési kedvezmények szabályai: fizetési halasztás, részletfizetés, mérséklés, elengedés

2010.02.24. 00:01 | adohirek | Szólj hozzá!

Bizonyos feltételekkel az adózás rendjéről szóló törvény lehetőséget biztosít az adóhatóság számára, hogy méltányossági jogkörét gyakorolja. Vagyis az adózó kérelmére fizetési kedvezményt adjon adó- és járulékfizetési kötelezettség teljesítésére vonatkozóan. A fizetési kedvezmény nem jogosultság, tehát nem jár automatikusan, bizonyos feltételekhez kötött, és kérelem alapján ítélhető meg.

Teljes cikk

Mezőgazdasági őstermelők adózása 2010. – II. rész

2010.02.23. 00:01 | adohirek | Szólj hozzá!

Címkék: bevallás 2010 egyéni vállalkozó egészségügyi hozzájárulás mezőgazdasági őstermelő

A kétrészes cikk összefoglalást ad a mezőgazdasági őstermelők adózásával, járulékfizetésével, nyilvántartásával, bevallási és egyéb kötelezettségeivel kapcsolatos hatályos rendelkezésekről, fontosabb tudnivalókról. A második részben az adminisztrációs kötelezettségekkel, adóelőleg fizetéssel, bevallás rendjével, áfával kapcsolatos tudnivalókkal, valamint a biztosítási és járulékfizetési kötelezettségekkel foglalkozunk.

 

Teljes cikk

süti beállítások módosítása