süti beállítások módosítása

Adóhírek

Friss hírek, információk és érdekességek a hazai és nemzetközi adózás világából

Egyéni keresés

Hírlevél regisztráció

Szeretnél emailben értesítést kapni egy-egy új cikk megjelenéséről? Nem kell mást tenned, csak beírnod ide az emailcímed. És már készen is állsz a hírlevelek fogadására!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hun-Web Linkek Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás
WYW kereső

Új adó a pénzügyi szektorra, a Tobin adó

2009.09.27. 11:55 | adohirek | Szólj hozzá!

Címkék: adó imf nemzetközi válságkezelés pénzügyi turner csúcstalálkozó tobin lord tranzakció szektor g20 wifo adair

A világ vezető országai a hét második felében, Pittsburgh-ben tartott G20 konferencián többek között egy új adófajta, a Tobin adó lehetséges bevezetésérol tárgyaltak. A németek által felvetett, valamint a francia elnök, Nicolas Sarkozy altal is szorgalmazott adó a pénzügyi szektor határokon átnyúló tranzakcióit adóztatná. A G20 résztvevői felkérték a Nemzetközi Valutaalapot (IMF), hogy vizsgálja meg, miként lehetne rákényszeríteni a pénzügyi piacot, hogy vegye ki részét a pénzügyi válság veszteségeiből.

 

Teljes cikk

Fókuszban az Offshore - I. rész

2009.09.25. 23:02 | adohirek | Szólj hozzá!

Címkék: usa cég adócsalás feketelista bankszámla oecd svájci offshore adóoptimalizálás banktitok adóelkerülés adótervezés adóhatóság információcsere

Illegális adóelkerülés, offshore cégek, nemzetközi adótervezés, ellenőrzött külföldi társaság, titkos svájci bankszámlák, adócsalás, ciprusi offshore társaság, adóparadicsom, és még sorolhatnám. Az elmúlt években és hónapokban egyre gyakrabban bukkannak fel ilyen és hasonló kifejezések a hírekben, többségében negatív visszhangot keltve. Az offshore cégek léte nem a modern kor szüleménye, és eredetileg nem is a manapság oly divatos pénzmosási vagy adóelkerülési céllal hozták létre őket. Az elmúlt néhány év során azonban fokozott figyelem kíséri mind nemzetközi, mind hazai szinten ezt a témakört olyannyira, hogy nyilvános hajtóvadászatba kezdtek a nemzetközi szervezetek és a kormányok az offshore lehetőségek korlátozására és lehetőség szerinti megszüntetésére.

Teljes cikk

süti beállítások módosítása